V nedeljo, 24. 2. 2019 je na smučišču SC Gače potekal drugi Smučarski dan SD Krka Rog. Člani društva in ljubitelji smučanja so se zbrali na dnevu smučarskega društva, kjer so se predstavile vse sekcije društva: od Rogove šole smučanja, Alpske šole, tekmovalcev, učiteljev, trenerjev, sodnikov, časomerilcev in telemark sekcije.

Alpska šola je pokazala elemente smučanja, ki se jih učijo na snežnih treningih, sodniki so postavili progo za smučarsko tekmo, ki je sledila, telemark sekcija pa se je predstavila s svojevrstnim načinom smučanja, sodelovala sta tudi članica državne reprezentance Katarina Malenšek (SD Krka Rog) in demonstrator telemarka Jani Kapušin (SD Krka Rog). Smučarski učitelji in tekmovalci so pokazali smučarske formaciji in navdušili z nastopom.

Na Pokalu Roškega medveda je tekmovalo 80 članov društva in nadobudnih smučarjev. Poleg klasične tekme, so se na tekmo prijavile tudi družine, ki so v trojkah tekmovale za najboljši skupni čas. Program je povezoval zmagovalec Svetovnega pokala v švicarskem Adelbodnu leta 2000 in športni komentator Matjaž Vrhovnik. Najhitrejši čas tekme je imel Simon Bobnar. V kategoriji najhitrejša družina pa se je na prvo mesto zavihtela družina Janko, katera dekleta Pia, Ema in Taja tekmujejo za barve našega društva. Tekma je bila medgeneracijska, saj sta se je udeležila tudi najmlajša tekmovalka Nika Tia Košmrl, ki je štela komaj 4 leta in nekdanji predsednik društva Jože Golob, ki je bil najstarejši tekmovalec tekme.

Kasneje je sledilo druženje in klepet ob golažu in dobri glasbi. Tudi vreme je bilo tisti dan udeležencem Smučarskega dne SD Krka Rog naklonjeno.

Organizatorici dogodka, Tjaša Stankovič in Lara Humek, sta naredili lep smučarski dan in dokazali, da na mladih svet stoji. Hvala SD Krka Rog in vsi sodelujoči.