Donacija dela dohodnine

V skladu z Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije lahko vsi davčni zavezanci do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine namenite enemu ali več upravičencem s seznama, ki ga je določila vlada.

Vsi, ki bi želeli del vaše dohodnine nameniti SD Krka rog, lahko to storite kadarkoli na spletni strani eDavki ali pa pošljete izpolnjeno in podpisano zahtevo na pristojni davčni urad.

Iz zahteve morajo biti vidni:

  • podatki davčnega zavezanca (ime, naslov in davčna številka),
  • ime oziroma naziv in davčna številka upravičenca (Smučarsko društvo Krka Rog, D.Š.: SI 25131460), ki se mu namenja del dohodnine in
  • odstotek dohodnine, ki nam ga namenjate (1% ali manj).

Zahteva ima trajen značaj in velja do trenutka, ko davčna uprava prejme novo zahtevo ali njen preklic. Podatki o namenitvi dohodnine se štejejo za davčno tajnost in se smejo razkriti tretjim osebam samo na podlagi pisnega soglasja davčnega zavezanca, ki je namenil del dohodnine za donacije. Podatke o nakazanih donacijah bo davčna uprava (DURS) objavila v letnih poročilih.

Društvo z že tako visokimi prispevki staršev, težko pokriva celoten pogon in smo vsako leto odvisni od dodatnih virov, ki jih moramo zagotoviti (npr. sponzorstva, donacije). Ta možnost vam osebno ne prinaša dodatnih stroškov, nam pa bi olajšala delovanje in omogočila še uspešnejše delovanje na vseh področjih.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za prejete donacije.